Hímzett maszk-Barcelona hímzéssel

2.500 Ft

Nem orvosi maszk!

Anyaga kétrétegű pamutvászon. Hímzés a maszk külső részének a bal oldalán van.

Unisex méret. Gumipánton egy kis szabályzóval állítható a gumi feszessége.

Szállítás előtt egyesével 180°C-os vasalóval át vannak vasalva és zacskóba csomagolva.

Alacsony hőfokon rendszeresen, kézzel nyomkodva lehet és kell mosni.

Kerülni kell az 50-60-90°C-on való mosást, mert az anyag összemegy !

Mosógépbe tenni tilos!

A belső részt, a  vasaló legmagasabb hőfokán lehet vasalni. Vasalást igényel.
Jó egészséget kívánok!

Termék ára
Kiegészítő ára
Összesen:
Megosztom:

Leírás

Hímzett maszk-Barcelona hímzéssel

Az arcmaszk a beszédkor, köhögéskor, tüsszentéskor a levegőbe kerülő váladékcseppek legnagyobb részének visszatartására szolgál. Ezzel meggátolja, hogy az azokon elhelyezkedő kórokozók a környezetbe kerüljenek.
A szájat és orrot egyaránt takaró textilmaszkot szövetből vagy kötött kelméből készítik. Ezek hatékonysága nagyban függ az anyagtól, attól, hogy mennyire illeszkedik az archoz, a textilrétegek számától és egyéb tényezőktől. Bár ezek a maszkok többnyire kevésbé hatékonyak, mint a sebészeti maszkok, az egészségügyi hatóságok egy része mégis javasolja használatukat a nagyközönség számára szükségmegoldásként, ha sebészeti maszk nem kapható. A sebészeti maszkokkal ellentétben a textilmaszkokra nem vonatkoznak hivatalos szabványok.
Egy tanulmány bebizonyította, hogy egy improvizált maszk is jobb, mint a semmi, de nem vetekedhet egy  szűrővel ellátott sebészeti maszkkal. Tehát a dupla rétegű pamutvászon anyagból készült maszk viselésével is sokat tehetünk egészségünk megőrzése érdekében. Hímzéssel egyedivé tehetjük.

Hímzett maszk-Barcelona hímzéssel

Egy másik tanulmányban arról olvashatunk, hogy önkéntesek saját maguk által készített maszkot viseltek, amelyeket pamut T-ingek anyagából készítettek annak mintájára, ahogy a szabványos, hátul kötős sebészeti maszkok kinéznek. Azt találták, hogy azoknak a mikroszkopikus részecskéknek a száma, amelyek beszivárognak a házilag készített maszkokba, kétszerese annak, mint a kereskedelemben kapható maszkok esetében.
A szövetek és szövetből készült maszkok szűrőképességének vizsgálatára vonatkozó szakirodalom egy tudományos összefoglalója azt javasolja, hogy ezeket a maszkokat 2–4 rétegűre készítsék sima vagy enyhén bolyhos szövetből, amelyben a fonalsűrűség legalább 40/cm. Optimalizálásra van szüksége: a rétegszám növelésével nő a szűrőképesség, de csökken a légáteresztő képesség. Ez azonban nehezebbé teszi a maszk viselését és növeli annak lehetőségét, hogy a maszk széleinél szivárgás jöjjön létre. Az említett tudományos összefoglaló javaslatokat tartalmaz a házilag készített maszkok kivitelére, anyagára, rétegezésére, és arra, hogyan kell a maszkot felvenni és levenni, tisztítani.

További információk

Tömeg 50 g

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Hímzett maszk-Barcelona hímzéssel” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.